Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pasta na wzór kuchni włoskiej bez dodatków chemii z paczki. Prosty przepis na spagetti neapoli
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
1. Wstawić wodę na makaron. 2. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i zmażdzony i posiekany czosnek. 3. Dodać pomidory z puszki i gotować na wolnym ogniu do czasu zredukowania się soku z pomidorów o 1/3. 4. W międzyczasie gdy zagotuje się woda osolić ją, wrzucić makaron. Musi być ugotowany al dente czyli musi być lekko nie dogotowany. 5. Pokroić odsączone oliwki na 3 części i dorzucić do sosu. 6. Doprawić sos solą, pieprzem, szczyptą cukru i sporą ilością bazylii i organo (można dodać świeże zioła tylko trzeba je drobno posiekać). 7.ugotowany makaron dorzucić do sosu -najlepiej nie przelewać na durszlak tylko dodać łyżką cedzakową do sosu (aleję się odrobina wody z gotowania makaronu, który rozrzedzi sos szczególnie jeśli za bardzo zgęstnieje) 8. Wymieszać wszystko razem 9. Nałożyć pastę na talerze, posypać startem serem i udekorować listkiem świeżej bazylii.
Usiądź do stołu z rodziną lub przyjaciółmi, włącz miłą muzykę i SMACZNEGO!!!