Sosik mięsno-szpinakowy z fasolką

Sosik  mięsno-szpinakowy z fasolką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sasza78
Sosik do makaronu, ryżu, ziemniaczków, lasagni itp.. :)

Składniki

  • mięso mielone, 0,5 kg
  • szpinak ze śmietanką mrożony, 1 op.
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • czerwona fasolka, 1 puszka
  • oregano, czosnek, papryka, sól, pieprz
  • opcjonalnie makaron, ryż, ziemniaczki...

Przygotowanie

  1. Mięsko smażymy z przyprawami, dodajemy szpinak i czosnek ( ja daję 6 wyciśniętych ząbków). Dusimy jakieś 5 min, dodajemy pomidory i fasolkę.

  2. Gotujemy jakieś 15 min! I podajemy...:)

  3. Można dodać 1 śmietankowy serek topiony..sosik bedzie miał delikatniejszy smak..

Komentarze do przepisu (4)

gabriel13 17 stycznia 2010
ten sos wygląda na smaczny-wypróbuję
Femme 21 stycznia 2010
Witam:)
Mam pytanie odnośnie sosu.. a mianowicie , czy można zrobić go więcej i z powodzeniem zamrozić ?
sasza78 21 stycznia 2010
mysle ze mozna spokojnie zamrozic..
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • szpinak ze śmietanką mrożony, 1 op.
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • czerwona fasolka, 1 puszka
  • oregano, czosnek, papryka, sól, pieprz
  • opcjonalnie makaron, ryż, ziemniaczki...
Składniki