Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z grzybów do ziemniaczków, klusek śląskich, kopytek, kasz i mięsa.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 132
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 132
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Grzyby suszone umyć i namoczyć na kilka godzin. Ugotować razem z cebulą do miękkości w wodzie w której się moczyły.Odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę zrumienić z masłem i rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów. Do wywaru włożyć grzyby, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować i podawać.