Sos z piersią z kurczaka

Sos z piersią z kurczaka
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatasur
Krótko się gotuje, można przyrządzić na ostro lub łagodnie, bardzo kolorowe danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy wedle gustu, dusimy na oleju.

  2. Dodajemy ( w kolejności)pokrojone w kostkę papryki: żółtą, czerwoną i zieloną; całe ząbki czosnku, pokrojoną w talarki cebulę. Oczyszczoną cukinię i bakłażana, pokrojone w kostkę dodajemy po chwili wraz z różyczkami brokułu. Dolewamy trochę wody wraz z rozpuszczoną kostkę rosołową. Dusimy chwilę.

  3. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy śmietaną z mąką. I gotowe. Ja dodałam jeszcze przyprawy Pieprz cayen z chili, ale jeżeli nie lubisz pikantnych dań to nie polecam.

Komentarze do przepisu (3)

agulaa 15 stycznia 2010
przepis smakowity, ale mam pytanie z czy, podajesz, bo jakoś mi tu najbardziej ryż pasuje, a nie jestem jego... Czytaj całość »
przepis smakowity, ale mam pytanie z czy, podajesz, bo jakoś mi tu najbardziej ryż pasuje, a nie jestem jego specjalna miłośniczką:)
agatasur 15 stycznia 2010
Podawałam faktycznie z ryżem, ale myślę, że ziemniaki czy makaron będą też odpowiednie.
agulaa 15 stycznia 2010
spróbuję z makaronem, ten sosik jak się wleje w penne powinien być pychotka:)
Składniki
Składniki