Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sos z boczkiem z kopytkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź je, od razu przeciśnij przez praskę. Kiedy wystygną, połącz z jajkiem i mąkami. Z ciasta uformuj wałeczki, pokrój kopytka. Gotuj w osolonej wodzie ok. 5 min od wypłynięcia.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą.
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w półplasterki. Cebulę zeszklij na oleju, podsmaż z boczkiem. Wrzuć bób, smaż chwilę razem. Oprósz pieprzem. Podawaj z kopytkami.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie