Sos warzywno-drobiowy do spaghetti

Sos warzywno-drobiowy do spaghetti
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Domowy sos z warzyw i mięsa drobiowego do makaronu spaghetti.

Składniki

Przygotowanie

  1. 1. Obieramy marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, myjemy i kroimy w kostkę.
    Paprykę i pomidor kroimy w kostkę. Przekładamy warzywa do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Gotujemy 20 minut do miękkości.

  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę pierś kurczaka. Smażymy mięso kilka minut mieszając łopatką.
    3.Ugotowane warzywa studzimy i przekładamy do blendera, miksujemy na gładko i przelewamy na patelnię do obsmażonego mięsa.
    4. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i gotujemy kilka minut do momentu aż sos będzie idealnie gęsty.

    Podajemy z makaronem.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 02 lutego 2018
Pycha <3
Składniki
Składniki