Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do piersi z kurczaka i ryżu.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 144
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 144
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Składniki
Pomidory obrać ze skórki i pokroić na małe cząstki. Pogotować ok 30 min.
Lekko ostudzoną masę pomidorową blendujemy a następnie przecieramy przez sitko (żeby wybrać pestki). Po czym otrzymamy gładką masę, dodajemy sól, pieprz i gotujemy na małym ogniu.
Cebulę kroimy w pół piórka i dodajemy do przetartych pomidorów. Gotujemy ok 30 min co jakiś czas mieszając.
Paprykę, marchewkę kroimy w słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę bezpośrednio do pomidorów i cebuli oraz dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę.
Paprykę podsmażamy na patelni z małą ilością oleju. Gdy lekko zmięknie dodajemy do garnka z pomidorami. Cały czas gotujemy. Dodajemy pozostałe składniki: ocet, cukier, musztardę, kukurydzę, słodką paprykę.
Ananasa kroimy w kostkę. Dodajemy do wszystkich składników. Po ok 20 min. mieszamy sok z ananasa z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i łączymy z gotującym się sosem.
Jeszcze chwilę gotujemy (ok 5 min), po czym można nakładać do słoików. Pasteryzujemy ok 15-20 minut. Nam najlepiej smakuje podane z podsmażona piersią z kurczaka i ryżem. Można także dodać podsmażoną kiełbaskę lub zjeść jak danie jarskie bez dodatków. Smacznego!