Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny sos pieczarkowy, który jest wyjątkowy, bez użycia śmietany, jogurtu czy mleka, idealny do makaronu, serdecznie polecam :-)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 419
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 419
Składniki
1. 500 g pieczarek obieram, myjemy i siekamy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z łyżką masła. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pieczarki, solimy i smażymy, aż pieczarki puszczą wodę, a potem smażymy aż woda wyparuje. 5. Następnie przyprawy: pieprz, oregano i słodka mielona papryka. Mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i krótką chwilę smażymy. 7. Na koniec wlewamy 2 szklanki bulionu, mieszamy i dusimy chwilę, aż sos ładnie zgęstnieje, to nie trwa długo. Mieszamy i gotowe. Najlepiej smakuje z makaronem. Serdecznie polecam i smacznego :-)