Sos pieczarkowo-marchewkowy z kurczakiem

Sos pieczarkowo-marchewkowy z kurczakiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Lubię takie właśnie "zwykłe" gotowanie i niewyszukane smaki. Sos pieczarkowy wzbogaciłam o marchewkę i natkę pietruszki, dzięki czemu jest zdrowiej i smaczniej. Świetny obiad do zrobienia w tygodniu, po pracy, do odgrzania na kolejny dzień. Tani i szybki. :-)

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 2 cebule
  • 500g pieczarek
  • 3-4 marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • 200ml śmietanki 18%
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety i cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.

  2. Na patelni podsmażamy kolejno: cebulę i filety. Kiedy się podpieką dodajemy marchew i pieczarki, smażymy do odparowania płynów.

  3. Dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki. Dusimy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • 500g filetów z kurczaka
  • 2 cebule
  • 500g pieczarek
  • 3-4 marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • 200ml śmietanki 18%
  • olej
  • sól, pieprz
Składniki