Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos parmezanowy w tej wersji dobrze sprawdzi się do makaronu. Możesz go podawać samodzielnie albo dodać ulubione składniki, np. brokuły, szynkę, cebulę czy też boczek.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1130
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1130
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Zetrzyj parmezan na drobne wiórki. Czosnek obierz, bardzo drobno pokrój.
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj czosnek i zeszklij go. Teraz wlej śmietankę oraz wsyp parmezan. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszając przez cały czas.
Dopraw solą, pieprzem, bazylią. Dalej mieszaj i poczekaj aż sos zgęstnieje.