Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak. Sos z wykorzystaniem świeżych lub mrożonych grzybów. Dodatek suszonej żurawiny dodaje delikatny smak słodyczy.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 67
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 67
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, potem rozgniatamy tłuczkiem. Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Do saganka wlewamy trochę wody , dodajemy ziele i liście laurowe. Zagotowujemy wodę, dodajemy pokrojone grzyby, gotujemy kilkanaście minut.Potem doprawiamy curry, trawą cytrynową. Śmietanę mieszamy z mąką, hartujemy gorącą wodą z grzybów, strumieniem wlewamy do sosu. Dosypujemy żurawinę i wszystko gotujemy kilka minut. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolewamy wodę. Przed podaniem wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Podajemy z ziemniakami.