Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane polane drobiowym sosem z buraczkami.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7495
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 101
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7495
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 101
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Danie: Wymyte filety kroimy w kostkę, cebulę obraną kroimy w ćwierć plasterki i smażymy na patelni do zarumienienia się kostek filetu i ładnego zeszklenia się cebuli. W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość z patelni, całość doprawiamy pieprzami i solą do smaku i gotujemy kilkanaście minut. Dodajemy natkę pietruszki i koper, zagęszczamy i zabielamy sos. Podczas gotowania się sosu gotujemy ziemniaki. Gotowym sosem polewamy ziemniaki i podajemy z buraczkami. Smacznego !!!