Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sos chimichurri"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 128
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 263
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2472
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 421
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 128
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 263
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2472
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 421
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Składniki
Natkę pietruszki umyj i wysusz ręcznikiem papierowym. Przebierz liście i usuń grube łodygi.
Razem z oliwą z oliwek i czosnkiem umieść w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do smaku łyżkę octu, szczyptę soli i pieprzu.
Do zmiksowanych składników możesz opcjonalnie dorzucić papryczkę chili lub świeże oregano.
Chimichurri serwuj w formie przystawki z pieczywem lub podawaj do mięsa.
Czas przygotowania: 15 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 80. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax