Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat sosu bolońskiego:) Sos boloński z dodatkiem pieczarek podany nie tradycyjnie z makaronem a z kaszą gryczaną - mała zmiana pyszny efekt:) Dodatkowo podana surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 72
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2278
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 72
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2278
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, posiekany czosnek a gdy staną się szkliste dodajemy pokrojone /na ćwiartki lub ósemki/ pieczarki. Podsmażamy przez ok. 5-7 min. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy do czasu aż mięso straci kolor surowizny. Następnie dodajemy pomidory /ja użyłam pomidorów pokrojonych, bez skórki/, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz bazylią i oregano. Dusimy na małym ogniu często mieszając do czasu aż sos odparuje i zgęstnieje. Surówka: kapustę kiszoną odciskamy z soku i kroimy. Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce: marchew na drobnych oczkach a jabłka na dużych. Dodajemy olej i cukier i mieszamy. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podajemy porcje kaszy gryczanej polane gęstym sosem bolońskim z pieczarkami i porcją surówki.