Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny sos boloński. Idealny obiad czy kolacja.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy cebulę aż będzie miękka, następnie resztę warzyw aż zmiękną na końcu wsypujemy czosnek i jeszcze trochę podsmażamy. Dodajemy mięso i cały czas mieszamy, aż odparują soki. Dolewamy wino i redukujemy, wlewamy przecier, pieprzymy i solimy. Całość pod przykryciem dusimy 1 godzinę, po upływie tego czasu dolewamy śmietankę i redukujemy aż sos stanie się gęstszy. Sos podajemy z makaronem i serem żółtym. Gotowe !!!