Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S.azona karkoweczka z marynaty
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso umyć, osuszyć I pokroić na 4 - 6 plastrów. Przełożyć do glinianki lub garnka dodać przyprawę do gyrosa, paprykę wedzoną, Sól, pieprz, czosnek ( wszystkiego według uznania ), dodać 8 łyżek sosu sojowego. Wszystko dobrze wymieszać tak aby mięso było dobrze oblepione przyprawami, przykryć i odstawić do lodówki na 12- 14 godzin. Po tym vczasie wyjąć z lodówki dodać po łyżce ziół prowansalskich, bazyli i oregano całość ponownie dokładnie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju ciasno ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, aż się mocno przypiecze z każdej strony zdjąć z patelni i osuszyć z oleju na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i warzywami z patelni lub surówka z białej kapusty. SMACZNEGO!!!