Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga troszkę pracy, ale to miła odmiana w moim menu i chętnie poświęcam temu daniu swój czas:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 280
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 675
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 280
Składniki
Marchewkę pokroić w cienkie słupki, ananasa i paprykę na małe kawałki, cebulę w piórka. W woku rozgrzać oliwę, dodać przecier pomidorowy i sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować, aż płyny zredukują swą objętość. Następnie dodać wszystkie warzywa, owoce oraz cukier, ocet i przyprawy. Gotować na małym ogniu przez 15 - 20 minut.
W szklance rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody, a następnie dolać ją powoli do sosu i dokładnie wymieszać. Podgrzewać jeszcze przez chwilę, bo sos musi zgęstnieć.
Solę przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Podajemy w taki sposób jak na zdjęciu - na talerz wylewamy sosik i na to kładziemy filety z soli. Filet z jednej strony jest chrupiący, a od spodu mięciutki nasiąka sosem. Poezja!
Podawać można z ryżem. Smakuje też dobrze z pure.