Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 862
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 862
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Wlej mleko do jednej miski, wsyp mąkę do drugiej. Umyte filety zanurz w mleku, lekko obtocz w mące.
Rozgrzej 2 łyżki masła i oliwę w rondlu o grubym dnie. Ostrożnie smaż rybę po 2 minuty z każdej strony, aż będzie złotobrązowa.
Rozgrzej w małym rondlu pozostałe 2 łyżki masła. Po minucie, kiedy na powierzchni zacznie się zbierać piana i masło lekko zbrązowieje, wrzuć kapary, wymieszaj. Zdejmij rondel z ognia, dodaj cytrynę pokrojoną w plastry. 4. Przełóż filety na talerze, polej masłem z kaparami i cytryną. Posyp odrobiną soli morskiej i pieprzem. Podawaj ją z uduszonym na łyżce masła szpinakiem i prażonymi migdałami oraz ćwiartkami cytryny – jej sok podkreśla smak ryby.Źródło: Olivia