Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sok malinowo-jeżynowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
ok. 60 min • Słoiczek 100 kcal • Koszt słoiczka ok. 4 zł • Przepis na 3 słoiczki
Owoce wkładam do garnka, dodaję gałązki mięty, wlewam wodę i wyciśnięty sok z cytryny, przykrywam pokrywką i podgrzewam na małym ogniu, aż owoce puszczą sok (nie mieszać!). Co pewien czas, z pomocą pokrywki odlewam sok do drugiego garnka.
Do odlanego soku dodaję cukier i zagotowuję. Gorący nalewam do wyparzonych słoików lub butelek, zakręcam. Słoiki stawiam do góry dnem na 5 min, następnie odwracam.
<strong>Elżbieta Staniak z Żyrardowa</strong>Źródło: Kobieta i życie