Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne tradycyjne polskie danie kotlet schabowy z ziemniakami i surówką. Smaczny schabowy w panierce, moczony w mleku dzięki temu mięso jest miękkie i soczyste.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Schab opłukaj, pokrój na plastry ok. 2 cm i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę i czosnek obierz pokrój w plastry, w misce układaj plastry schabu na nie plastry cebuli i czosnku aż do wyczerpania. Całość zalej mlekiem żeby przykryło mięso i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Schab wyjmij z mleka,lekko odsącz na ręczniku papierowym. Jajko roztrzep w misce dodaj 2 łyżki mleka, wymieszaj. Mąkę i bułkę tartą wsyp do miseczek.Schab panieruj w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ziemniaki ugotuj, utłuc z dodatkiem mleka. Schabowego podawaj z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem z dodatkiem ulubionej surówki np.z kapusty białej. Smacznego.