Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso dobrze smakują ze śliwkami suszonymi, a ta glazura dobrze komponuje się z całością. Polecam.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 265
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 466
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 120
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2192
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 265
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 466
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 120
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2192
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Wbić w środek mięsa długi nóż i tym samym zrobić kieszonkę. Do kieszonki powciskać suszone śliwki. Tyle ile się da, ile się zmieści. Wymieszać majonez z ketchupem, musztardą, powidłami z dodatkiem soli i chili. Dokładnie posmarować mięso miksturą. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na ok 30 min. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 60 min. Naczynie musi być przykryte. Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło. Mięso można zajadać ciepłe. Podane np. do obiadu lub wystudzone. Pokrojone wtedy na cieńsze plasterki. Smacznego