Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tego dania mamy dwa rozwiązania. Możemy uparować łososia otulonego ziołami i w tej formie go zostawić lub przełożyć na patelnię i dodatkowo go zapiec i jak tak właśnie poczyniłam.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 43
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 43
Składniki
W parowniku ustawionym na 10 min w temperaturze 100 stopni parujemy filety otulone świeżym rozmarynem oraz gałązkami świeżego tymianku, rybę wcześniej doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy ziołami. Jeśli gotujemy rybę w parowniku , może być ona jeszcze zamrożona , jeśli chcemy by była już odmrożona , wyciągamy ją wieczorem dnia poprzedniego i przekładamy do lodówki. Rano jest gotowa. Po ok. 10 minutach wyjmujemy uparowaną rybkę i przekładamy na rozgrzaną patelnię , (nie dodaję oliwy , ryba sama wytworzy tłuszcz na którym będzię się smażyć) . Następnie piękę rybę na patelni ok. 15 minut na dosyć dużym ogniu , pilnując by ładnie usmażyć ją z każdej strony. Filety mamy gotowe, a aromatyczny zapach jaki unosi się z upieczonej ryby nie pozwala nam długo czekać na jej konsumpcję. Na koniec kroimy cytrynę na dwie ćwiartki i wyciskamy po jednej na fileta. Rybkę możemy zjeść z pieczonymi ziemniakami lub puree .Jako dodatek świetnie sprawdza się sałatka z sosem winegret lub pieczona albo duszona marchewka. Smacznego :)