Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczysta wołowina z marynaty"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Z octu winnego, szklanki przegotowanej wody i przypraw przygotować zalewę. Włożyć do niej umyte mięso. Pozostawić je w chłodnym miejscu na 2 dni. Po tym czasie opłukać, osuszyć, wyciąć ostrym nożem głębokie otwory i wsunąć w nie pociętą w paski słoninę. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć wołowinę na rumiano ze wszystkich stron. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu z dodatkiem liści laurowych około 1,5 godziny. W połowie duszenia dodać obraną i pokrojoną w kawałki włoszczyznę. Podawać na gorąco ozdobioną kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty.
Przygotowując sos, można zmiksować kilka warzyw włoszczyzny oraz dodać kilka łyżek wytrawnego czerwonego wina.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium