Soczysta ryba pod kruszonką panade

Soczysta ryba pod kruszonką panade
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Soczysta ryba pod maślano - ziołową chrupiącą kruszonką.

Składniki

  • filety rybne ( np. miruna ), 500 g
  • okruchy chleba, 50 g
  • masło, 125 g
  • musztarda, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Panade: Chleb drobniutko kruszymy. Szczypiorek siekamy. Mieszamy to z masłem , musztardą , sokiem i przyprawami. Z masy formujemy wałek. Dzielimy na 4 równe części. Formujemy prostokąty o wielkości kawałków ryb. Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok. godzinę ( ważne! ) Dalej: Ryby oczyścić. Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Ułożyć w formie do zapiekania. Na rybach ułożyć kawałki zamrożonej kruszonki. Wstawić do nagrzanego do ok. 180C piekarnika na ok. 15 - 20 minut. ( Ryba ma się upiec a kruszonka zezłocić ). Zajadamy gorące z ulubionymi dodatkami! Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 20 stycznia 2013
Przepis akurat dla mnie,bardzo fajny.
Składniki
  • filety rybne ( np. miruna ), 500 g
  • okruchy chleba, 50 g
  • masło, 125 g
  • musztarda, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
Składniki