Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczysta karkówka z patelni"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
marynaty mieszam. Smaruję nią umyte, osuszone papierowym ręcznikiem plastry karkówki.
Przykrywam je folią spożywczą, chowam do lodówki na 2 godz.
W tym czasie ziemniaki obieram, kroję na ćwiartki. Skrapiam oliwą, przyprawiam solą i pieprzem. Układam na blasze z piekarnika.
Piekę ok. 1 godz. w 180 st. Sparzone, obrane pomidory siekam razem z obraną cebulą, chili i kolendrą. Salsę doprawiam oliwą, czosnkiem, solą i pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzewam smalec. Smażę mięso na dużym ogniu po 2 min z każdej strony. Kotlety podaję z salsą oraz ziemniakami.Źródło: Tina