Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z makaronem gryczanym, indykiem i warzywami. Dzięki szybkiej obróbce cieplnej warzywa zachowują chrupkość i kolor.
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut, potem kroimy w plasterki. Szparagi łamiemy, aby pozbyć się twardej końcówki, resztę kroimy. Warzywa kroimy zgodnie z upodobaniami. Czosnek przeciskamy. Na oleju przesmażamy indyka pokrojonego w kostkę. Kiedy będzie już gotowy dodajemy warzywa (bez szparagów), grzyby mun i przyprawy. Warzywa smażymy kilka minut, często mieszając. Na końcu dodajemy szparagi i ugotowany makaron. Smażymy jeszcze 2 minuty.
Przed podaniem posypujemy sezamem.