Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam łososia, pod każdą postacią. Dzisiaj wydanie z makaronem w smietanowym sose. Mega pycha :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
1. Umyć łososia, odciąć skórę (lub nie odcinać), osuszyć, doprawić dużą iloscią soli i pieprzu i usmażyć mocno z każdej strony. Odstawić. 2. Na oleju podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. 3. Zalać smietaną i mlekiem. 4. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną ziół prowansalskich, cytryną. 5. Gdy sos zgęstnieje dodać rozdrobnionego łososia oraz natkę pietruszki. Mieszać chwilę aż sos pokryje łososia i wszystkie smaki przejdą sobą. 6. Podawać z makaronem, przystroić natką na wierzchu. Smacznego :)