Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 546
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1895
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1194
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 134
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 546
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1895
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1194
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 134
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę, cukry i sól wysyp na stolnicę, wymieszaj. Dodaj posiekane masło, jajko i śmietanę, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Ciastem wyłóż prostokątną foremkę lub tortownicę. Ponakłuwaj widelcem. Piecz 25-30 minut w 180°C, aż smakowicie się zrumieni. Zostaw do wystygnięcia.
Podgrzej śmietankę i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokruszoną czekoladę i gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Masę wylej na ciasto i wstaw do lodówki by stężała. Udekoruj żurawiną w cukrze pudrze i plasterkami kumkwatu.Źródło: Naj