Śmietankowo-paprykowe łazanki

Śmietankowo-paprykowe łazanki
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
Pikantne, śmietankowe, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy na oleju, gdy się ze złoci dodajemy sól, czosnek, pieprz Cayenne, kminek mielony, angielskie ziele, trochę papryki, oraz przecier pomidorowy. Dusimy do miękkości co chwilę podlewając.

  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.

  3. Kapustę kiszoną odcedzamy i trochę kroimy, by nie była zbyt długa. W dużym garnku na oleju z odrobiną masła złocimy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojoną kapustę i dusimy ją podlewając co chwilę, dodajemy resztę słodkiej papryki i odrobin cukru dokładnie mieszamy, i dusimy do miękkości.

  4. Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej śmietanę z odrobina maki i gdy całość zgęstnieje mieszamy z mięsem i makaronem.

Składniki
Składniki