Smażony, panierowany filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.

Smażony, panierowany filet z morszczuka, ziemniaki, surówka.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smażony, panierowany filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • filet z morszczuka 3 szt.
  • ziemniaki 6 szt.
  • tarta bułka
  • jajko kurze 1 szt.
  • olej do smażenia
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • oliwa z pestek winogron 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.

  2. Filety z morszczuka doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku, smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron.

  3. Usmażony filet podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 22 lutego
Prosty i smaczny obiad:)
fafiatko 24 lutego
Swietny obiad na piatek!
Składniki
  • filet z morszczuka 3 szt.
  • ziemniaki 6 szt.
  • tarta bułka
  • jajko kurze 1 szt.
  • olej do smażenia
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • oliwa z pestek winogron 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki
Składniki