Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kawałki kurczaka w lepkim, słodko-pikantnym sosie.... Można zjeść z ryżem lub nadziać nim bułki bao. Polecam :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 608
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 608
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w sporą kostkę, wymieszać z imbirem, posypać solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtoczyć w mące kukurydzianej.
Na patelni rozgrzać olej. Kurczaka smażyć na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący. Usmażone mięso przełożyć na talerz.
W misce wymieszać wszystkie składniki sosu, przelać na patelnię i gotować na dużym ogniu przez 3-4 minuty do lekkiego zredukowania. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, zmniejszyć ogień i gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowego kurczaka posypać sezamem lub orzeszkami ziemnymi i posiekanym szczypiorkiem.