Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony camembert"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jajka wbij do misy i roztrzep. Do innych dwóch naczyń wsyp mąkę tortową i bułkę tartą kukurydzianą.
Obtocz sery kolejno: w mące, jajkach i bułce tartej. Żeby ser podczas smażenia nie wyciekł, powtórz czynność dwukrotnie.
Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Smaż ser po kilka minut z każdej strony, aż do całkowitego przyrumienienia.
Rozłóż sery na talerzu. Każdy z nich natnij, by delikatnie wypłynął.
Danie serwuj z rukolą i pomidorkami oraz z purée.
Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax