Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi ogórkami i papryką.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 213
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 213
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Składniki
Wymyte i oczyszczone udka dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte udka zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone udka podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulką i marynowanymi ogórkami z papryką. Smacznego !!!