Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te śledzie są lepsze w smaku od takich gotowych w puszce............SMACZNEGO!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
świeże śledzie wyfiletować lub kupić filety śledziowe, filety dobrze opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, układać partiami w misce posypując lekko kucharkiem, schować do lodówki na 2 godziny
filety obtaczać w mące (mąkę sypię do woreczka, nie sypie naookoło mąką), na mocno gorącym oleju smażyć na rumiano filety, usmażone odkładać na talerz
na umytą patelnię wlać olej i rozgrzać, wsypać cebulę pokrojoną, posypać cukrem, podsmażać
obrane ząbki czosnku pokroić drobno, wsypać do cebuli, podsmażać krótko aby się czosnek nie przypalił bo będzie gorzki
wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), wlać ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, wsypać pieprz mielony, cukier, gotować na mniejszym ogniu z 5 minut, do gotowego sosu włożyć śledzie, zostawić do wystudzenia
przelożyć całość do głębszej miski, najlepiej smakują na drugi dzień