Smażone śledzie

Smażone śledzie
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Mnie smakują

Składniki

  • świeże sledzie ( nie solone), 8 sztuk
  • sól,pieprz, do smaku
  • sodka mielona papryka, 1 łyżeczka
  • mąka, 2 łyzli
  • olej, do smażenia

Przygotowanie

  1. śledzie oczyścić,dokładnie umyc i osuszyć,posypac solą,pieprzem i papryką

  2. na patelni rozgrzać olej,śledzie otoczyć w mące i smażyc na rumiano

  3. podawać z ziemniakami z wody i surówką ze swieżej kapusty

  4. świetnie smakuja na zimno,mozna tez zrobic je w pomidorach jak i zamarynować

Komentarze do przepisu (13)

koko6 28 marca 2010
Z solonych i dobrze wymoczonych śledzi, Szwedzi stworzyli potrawę narodową tak,że chyba można użyć... Czytaj całość »
Z solonych i dobrze wymoczonych śledzi, Szwedzi stworzyli potrawę narodową tak,że chyba można użyć solonych-smak mają naprawdę b.dobry.Pozdrawiam.
Jagoda50 28 marca 2010
Dzieki za rade ,sprawdze jak smakuja solone.
Mateusz15 28 marca 2010
Bardzo smakowicie wyglądają. Może kiedyś zrobię na obiad. Bardzo lubię ryby, a świeżego śledzia jeszcze... Czytaj całość »
Bardzo smakowicie wyglądają. Może kiedyś zrobię na obiad. Bardzo lubię ryby, a świeżego śledzia jeszcze nigdy nie jadłem.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • świeże sledzie ( nie solone), 8 sztuk
  • sól,pieprz, do smaku
  • sodka mielona papryka, 1 łyżeczka
  • mąka, 2 łyzli
  • olej, do smażenia
Składniki