Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone roladki z indyka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Plastry indyka umyj, osusz i lekko rozbij drewnianym tłuczkiem.
Każdy kotlet posmaruj ketchupem. Posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Połóż po 3 kolby kukurydzy, zwiń ciasno w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki umieść na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Podsmaż krótko z każdej strony. Zdejmij, gdy lekko się przyrumienią.
Gotową potrawę podawaj z ryżem ugotowanym z kurkumą, pokrojonymi pomidorami i sałatą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax