Smażone panierowane kostki z fileta morszczuka z ziemniakami i sałatką.

Smażone panierowane kostki z fileta morszczuka z ziemniakami i sałatką.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Bardzo smaczne i zdrowe danie rybne z sałatką z kapusty i papryk.

Składniki

  • panierowany filet z morszczuka 4 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • Sól
  • domowa sałatka z kapusty i papryk
  • ostre papryczki czereśniowe, marynowane

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i odparowujemy. Ziemniaki możemy potłuc lub podawać w całości. W między czasie smażymy panierowane filety z morszczuka na rumiany kolor. Usmażone filety podajemy z ziemniakami i domową sałatką z kapusty i papryk oraz z kilkoma ostrymi papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Składniki
  • panierowany filet z morszczuka 4 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • Sól
  • domowa sałatka z kapusty i papryk
  • ostre papryczki czereśniowe, marynowane
Składniki