Smażone panierowane kanie

Przepis dnia 2017-09-18
Smażone panierowane kanie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Szybko i baaaardzo smacznie :)

Składniki

  • 4 duże kanie
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • masło
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażyłem na maśle do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (20)

Bellapi 01 września 2017
kocham szkoda że jemy je tak rzadko :(
izek 01 września 2017
Schabowe dla dbających o linię :D Bardzo, bardzo pyszne!
polkangaroo 01 września 2017
Wspaniałe grzybowe kotlety. U mnie będą jak troszkę poleje. Nie mogę się doczekać. Wolę takie kotlety niż... Czytaj całość »
Wspaniałe grzybowe kotlety. U mnie będą jak troszkę poleje. Nie mogę się doczekać. Wolę takie kotlety niż zwykłe schabowe. Pycha...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 duże kanie
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • masło
  • sól
  • pieprz
Składniki