Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam podsmażane śląskie kluski z kiełbasą pieczeniową, skwarkami z boczku i cebuli, podane z ostrymi papryczkami cherry. Podsmażone, okraszone kluski śląskie są również smaczne podane bez sosu, troszkę w inny sposób. Polecam :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Z ciasta formujemy kluski z wgnieceniem.
Uformowane kluski gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.
W między czasie smażymy na patelni drobno pokrojone plastry boczku lub podgardla wędzonego z cebulą. Kroimy kiełbasę w kawałki dwu centymetrowe i dodajemy do smażących się skwarek. Do podsmażonych skwarek i kiełbasy dodajemy ostudzone kluski śląskie. Obsmażamy je z obu stron.
Podsmażone kluski wykładamy na talerz, polewamy okrasą ze skwarkami i cebulą, dodajemy kawałki kiełbasy, po 3 papryczki cherry.
Smacznego!!!