Smażone karasie bez ości

Smażone karasie bez ości
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Jedzenie przepysznych słodkowodnych ryb to zawsze zabawa z drobnymi ościami, w łatwy sposób można się ich pozbyć.

Składniki

  • karaś 1 szt na osobę 35 dag cała, lub 20- 25 dag tuszka
  • przyprawa: pieprz cytrynowy: pieprz, sól, skórka z cytryny, suszony czosnek
  • mąka pszenna do panierowania
  • Olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Ryby sprawiłam i oskrobałam z łusek. Rybę trzeba ponacinać jak najcieniej do kręgosłupa. Wysmarowałam je pieprzem cytrynowym. Obtoczyłam w mące i smażyłam na średnio dużym ogniu do zrumienienia. Wysoka temperatura dochodząca do małych ości rozpuści je. Można jeść bez obaw, z kręgosłupem i ośćmi brzusznymi już każdy sobie poradzi.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (23)

Nevermore 13 stycznia
Ryba, rybka, rybeczka ;)
No nie żebym był jakimś fetyszystą, ale jak widzę takie przepisy, to lecę na... Czytaj całość »
Ryba, rybka, rybeczka ;)
No nie żebym był jakimś fetyszystą, ale jak widzę takie przepisy, to lecę na sawannę coś upolować ;p
Miodzio, choć ogona nie zjem hehehe.
Dariusz-D 13 stycznia
OMG
A gdzie Pani kupiła takie piękne ryby?
I jak wspaniale przyrzadzone!
Gratuluje:=_
KORAL 13 stycznia
Cudowne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • karaś 1 szt na osobę 35 dag cała, lub 20- 25 dag tuszka
  • przyprawa: pieprz cytrynowy: pieprz, sól, skórka z cytryny, suszony czosnek
  • mąka pszenna do panierowania
  • Olej rzepakowy do smażenia
Składniki