Smażone Filety z Pstrąga

Smażone  Filety  z  Pstrąga
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: malta14
Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

Składniki

  • pstrągi, 2 szt.
  • sok z cytryny
  • łyżki masła, 2
  • łyżki margaryny, 2
  • jajko, 1 szt.
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. ► Pstrągi wypatroszyć, wyfiletować, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Rybę obtoczyć w rozkłuconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 10 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Można podać na przykład z ryżem.

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 12 sierpnia 2011
Danie proste ale i smakowite.
Składniki
  • pstrągi, 2 szt.
  • sok z cytryny
  • łyżki masła, 2
  • łyżki margaryny, 2
  • jajko, 1 szt.
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy
Składniki