Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone cynaderki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8222
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8222
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Składniki
Nerki przekrój wzdłuż i wytnij z nich kanaliki. Powstałe plastry opłucz w ciepłej wodzie i na kilka godzin namocz w mleku. Następnie wyjmij plastry z mleka i osusz.
Dopraw pieprzem i panieruj je w mące, posolonych, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.
Panierowane nerki usmaż na patelni na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.Źródło: Na żywo