Smazone boczniaki mikołajkowe - pycha!!

Smazone boczniaki mikołajkowe - pycha!!
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Z grzybow hodowlanych - moje najsmaczniejsze. Specjalna odmiana boczniakow o przewybornym smaku. (Maja one bardzo gruby i duzy trzon z malutkim kapeluszem.) Wraz z chlebkiem, z buleczka albo bagietka z maslem ziolowym bedzie to dla Panstwa niezapomniana kolacja <3

Składniki

  • 4 dorodne boczniaki mikolajkowe
  • 2 srednie cebulki, 2 zabki czosnku, 2 galazki zielonej pietruszki
  • 2 lyzki masla
  • Kucharek, pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maselku podsmazyc cebule pociete w krazki, dodac pokrojony czosnek i wczesniej dokladnie umyte grzyby pokrojone w plasterki. Oproszyc przyprawa warzywna i czarnym pieprzem.
    Poczatkowo podlac naparstkiem wody, smazyc pod pokrywa na wolnym ogniu, az grzybki puszcza soki, nastepnie odkryc pokrywe z pateni i przesmazyc.
    Dodac posiekana drobno zielona pietruszke

    Wraz z dodatkiem bagietki bedzie to bardzo smaczna kolacja.

    Polecam serdcznie. Smacznego!!

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 04 listopada 2017
Kocham boczniaki w każdej wersji...Twoje mega smaczne:)
bozka44 04 listopada 2017
To jest specjalna odmiana boczniakow, o bardzo grubym, duzym trzonie - prawie bialym i malutkim brazowym kapeluszu.... Czytaj całość »
To jest specjalna odmiana boczniakow, o bardzo grubym, duzym trzonie - prawie bialym i malutkim brazowym kapeluszu. Smakuja przewybornie.
Docherro 04 listopada 2017
na pewno są pyszne ,ja z boczniaków też korzeń przerabiam,nie wyrzucam:)
Składniki
  • 4 dorodne boczniaki mikolajkowe
  • 2 srednie cebulki, 2 zabki czosnku, 2 galazki zielonej pietruszki
  • 2 lyzki masla
  • Kucharek, pieprz czarny
Składniki