Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Używam zamiast ziemniaków. Albo jako warzywko do obiadu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 928
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 928
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Myję dokładnie a właściwie odrapuję druciakiem pietruszki. Potem kroję na słupki o średnicy 1 cm i długości mniej więcej 5 cm.
Następnie smażę je na oleju często mieszając żeby się nie przypaliły, ale dobrze usmażyły. Trwa to ok. 10 minut.
Wykładam na półmisek. Solę, obsypuję szczodrze pokrojonym koperkiem.Pyszności. I do tego zdrowe.