Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec przecedzany, o smaku cebulki i czosnku"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Do garnka z grubym dnem włóż słoninę. Podgrzewaj na malutkim ogniu. Im wolniej się topi, tym lepiej. Boczek pokrój w plastry. Jabłka umyj, pokrój w półksiężyce. Połóż na wierzchu słoniny. Dodaj cebule pokrojone w cząstki i czosnek posiekany w słupki. Gdy słonina zacznie się topić, delikatnie zacznij mieszać . Cały czas smaż na malutkim ogniu, aż tłuszcz się wytopi.
Gotowy smalec dopraw solą, przestudź, następnie przelej przez sitko do słoików, oddzielając czysty smalec od jabłka, cebuli, czosnku i skwarek. Zastudź. Wspaniale smakuje rozsmarowany na pieczywie typu graham, z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety