Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smakowite knedle z truskawkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, obrać z szypułek. Zostawić kilka najładniejszych do dekoracji, resztę pokroić na małe kawałki i wymieszać z 2 łyżkami cukru. Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić. Kiedy będą zimne, zemleć lub przecisnąć przez praskę.
Wyrobić ciasto z mielonych ziemniaków, jajka, mąki i soli (w razie potrzeby dolać trochę wody). Uformować starannie wałek. Pokroić na równe kawałki. Rozpłaszczyć na placuszki i wkładać w nie truskawki. Bardzo dokładnie sklejać.
Wrzucać knedle na osolony wrzątek. Gotować ok. 3-4 minut od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową i zaraz podawać ze śmietaną i cukrem lub polane masłem. Udekorować dużymi kawałkami truskawek oraz listkami mięty lub melisy.
około 75 minutŹródło: Twoje Imperium