Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna pizza zasmakuje każdemu, jest łatwa w wykonaniu i szybko się ją piecze.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Składniki
CIASTO NA PIZZĘ: drożdze rozpuścić w 1/2 szkl. ciepłej wody, mąkę przesiać przez sito dodać sól, cukier, oliwę i połączyć z rozpuszczonymi drożdżami. Wyrobić ciasto, uformawać kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinkę do wyrośnięcia.
SOS DO PIZZY: Do rondelka- pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, kostka knorr bazylia, papryka, pieprz do smaku, zagotować.
Rozwałkować ciasto, wyłożyć na natłuszczoną blachę, posmarować grubo sosem pomidorowym, następnie wyłożyć pieczarki (moje były uprzednio podsmażone z cebulką na masełku, doprawione solą i dużą ilością pieprzu) i pokrojąną w paseczki paprykę.
Włożć do piekarnika 190C z termoobiegem, piec ok 7-8 min, następnie posypać pizze startym żółtym serem i piec jeszcze ok 3-4 min.
Smaczna na ciepło i zimno, ja wierzch posmarowałam resztą sosu pomidorowego.
SMACZNEGO