Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słoneczne kruche tartaletki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Masło posiekaj z jajkami. Dodaj przesianą mąkę, szczyptę soli oraz cukier. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj z niego kulę, owiń ją w folię spożywczą i odłóż na minimum 30 minut do lodówki.
Przygotuj formy do tartaletek. Wylep je schłodzonym ciastem. Spody przykryj krążkami pergaminu i obciąż suchym grochem. Piecz 12-15 minut w 180 st. Usuń groch i pergamin. Korpusy wyjmij z foremek i ostudź.
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy przestygnie, napełniaj nim do połowy tartaletki. Rozłóż plasterki obranych pomarańczy oraz resztę budyniu. Na koniec udekoruj ciastka wisienkami lub żurawiną.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety