Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z warzywami zawsze dobrze smakuje. Zioła nadają potrawie pikantny, wyrazisty smak i aromat.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Na głęboką patelnię wylać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać mięso i smażyć na wolnym ogniu. Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Kolejno dodawać na patelnię. Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Następnie pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę. Pokrojone na centymetrowe kawałki łodygi selera naciowego. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać 1-1,5 szklanki wody i dusić warzywa na wolnym ogniu ok. 15 min. Na koniec dodać jeszcze pokrojoną w kostkę cukinię i dusić jeszcze 10 min. Dodać zioła, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dla zagęszczenia potrawy dodać dwie łyżki kaszy manny. Udekorować oregano. Gulasz można podać z ziemniakami albo makaronem. Smacznego.