Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczna marmolada z bananów"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Umyj morele, osusz je i wyjmij pestki. Włóż do rondelka z grubym dnem i rozmiksuj. Dodaj cukier żelujący. Stale mieszając gotuj przez ok. 3 minuty.
Obierz banany, pokrój je w plasterki i dodaj do rondelka. Gotuj jeszcze przez minutę. Dopraw marmoladę kwaskiem cytrynowym.
Rozlej do czystych słoików i zamknij wygotowanymi wieczkami. Postaw słoiki na 5 minut na wieczku. Potem obróć je i poczekaj, aż wystygną.
Czas przygotowania: 40 minut. Poziom: średniŹródło: TV14